Massage helpt lichaam en geest te ontspannen. Het is misschien wel de oudste vorm van genezen. Stress is tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. De psychische en lichamelijke gevolgen hiervan werken door in alle facetten van ons leven. Totdat uiteindelijk het moment aanbreekt waarop de stress niet meer uit ons systeem te bannen is en we zelfs niet meer kunnen ontspannen. Een massage kan wonderen verrichten.

Wanneer bent u voor het laatst gemasseerd of aangeraakt?
Massage gaat over aanraken en (aan)geraakt worden. Massage is niet alleen prettig, het refereert ook aan een basisbehoefte van ieder mens. Massage stelt u in staat om dichter bij uzelf te komen. Massage biedt namelijk een moment van rust en aandacht voor uzelf. Doordat u wordt aangeraakt en gemasseerd, ontdekt u zelf wat u voelt en hoe het met u gaat. Tijdens een behandeling wordt u zich bewust van de spanningen en stress in uw lichaam. Door dit te benoemen stelt u mij in staat om de stress en spanning in het lichaam aan te pakken. Massage zie ik daarom als een vorm van interactie.

Voordelen van massage:

• Gezondheid: massage ontspant de spieren en laat de energie weer stromen. Massage bevordert een gezonde doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Kortom, massage verbetert de gehele conditie.
• Ont-stressen: massage brengt balans in het lichaam. Organen gaan beter functioneren en blokkades in de vorm van opgehoopte lichamelijke spanningen worden gemakkelijker opgeheven. Massage zorgt voor de aanmaak van het hormoon serotonine waardoor je je beter en gelukkiger gaat voelen.
• Aanraking: door de ontspannende werking van een massage komen mensen dichter bij zichzelf. Hierdoor helpt een massage het contact met je lichaam te herstellen en kun je jezelf makkelijker bewust worden van de kern van je spanningen of andere problemen.

Ontspanningsmassage is gericht op ontspanning. Het is geen massage op medische indicatie waarbij bepaalde spieren of gewrichten worden behandeld (zoals bij fysiotherapie of sportmassage).